Uskoro nastavak rekonstrukcije saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova

Nakon što su radnici firma „Bosman“ u augustu okončali rekonstrukciju dijela saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova između brojeva 1 i 32, uskoro se očekuje početak radova na rekonstrukciji preostalog dijela pomenute saobraćajnice i to između brojeva 13 i 33, te brojeva 34 i 44 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Naime, finansijer je Općine Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbjedila oko 83.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Uskoro nastavak rekonstrukcije saobraćajnice i trotoara u Ulici Šekerova

Kako je planirano prema glavnom projektu koji je uradilo JP „Zenica“ na ovoj saobraćajnici u centru će biti uklonjen stari asfalt i podloga umjesto kojeg će biti postavljeni novi. Također je planirano uklanjanje starih oštećenih ivičnjaka i postavljanje novih betonskih. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice, biće ugrađena reviziona okna u koja će biti priključeni oluci sa okolnih stambenih objekata, te drenažne i plastične kanalizacione cijevi. Prije postavljanja novog asfalta biće nivelisani šiberi za vodu, šahtovi i rešetke za odvod.

 

-U proteklom periodu sanirali smo donji dio ove ulice i to onaj koji vodi prema Zatikuši. Postavljeni su ulični slivnici, drenažne cijevi za odvod podzemnih voda, te su nivelisani šiberi za vodu i šahtovi. Na kraju radova postavljeno je oko 365 metara kvadratnih novog asfalta. Po okončanju radova na sanaciji Ulice Nedžada Mušića koji su u toku, pristupit ćemo rekonstrukciji gornjeg dijela Ulice Šekerova. Dinamika izvođenja radova prije svega će ovisiti od vremenskih uslova, istakao je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

 

Radovi se izvode na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime firme „Bosman“ direktor Sunija Jahić. Ovim ugovorom osim rekonstrukcije Ulice Šekerova, također je obuhvaćena i sanacija Ulice Nedžada Mušića između brojeva 1 i 11 (Mjesna zajednica „Hrastovi Mrkovići“). Vrijednost navedenih radova iznosi 139.448 KM, a sredstva je također obezbijedila Općina Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti