Općina Centar podržala projekat “Izdavanje časopisa bordo-fan” sa 1.500 KM

Udruženje „Bordo prijatelji 1946“, pokrenulo je projekat „Izdavanje časopisa bordo-fan“ – Edukacija navijača FK Sarajevo, u okviru kojeg će se navijači podstaći na razmišljanje i edukaciju, te će im se predstaviti negativna strana nasilja do kojeg dolazi na nogometnim terenima. Razlog pokretanja navedenog projekta jeste da se pokuša smiriti negativna energija među navijačima i uputiti ih prema stvaralačkim idejama i radnjama, te da se na transparentan način kreira mišljenje i stav navijačke grupe. U sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, Općina Centar je sa 1.500 KM finansijski pomogla ovaj projekt.
Općina Centar podržala projekat “Izdavanje časopisa bordo-fan” sa 1.500 KM

Projektom su obuhvaćeni navijači i simpatizeri FK Sarajeva, a između ostalog, planirane su i organizacije raznih nagrada za najbolju fotografiju i rad. Svaki navijač ima mogućnost da kroz aktivnosti i pripremu časopisa pokaže i prikaže čitaocima edukativni materijal. Do sada je izdat 21 broj časopisa.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti