Ajnadžić predstavio kapitalne projekte u općini Centar

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, u subotu 5. novembra 2016. godine, održali su sastanak sa predsjednicom Bosansko-mađarskog društva Marikom Strack i njenim saradnicima.
Ajnadžić predstavio kapitalne projekte u općini Centar

 Na ovom sastanku, kojem su prisustvovali i Jasmina Polić i Muhamed Alaim, u ime Centra za sport i rekreaciju, prezentirano je preko 20 projekata koje će Općina Centar u narednom periodu ponuditi na domaćem i međunarodnom tržištu zainteresovanim investitorima.

-Prije svega želim da naglasim da je na vrhu naših prioriteta modernizacija Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ Koševo. Za ovaj projekat nikada nije vladao veći interes. Modeli su poznati, a to su koncesija ili javno-privatno partnerstvo. Imamo interes investitora iz Mađarske, konzorcija iz Njemačke, investitora iz Kuvajta, a posljednji u nizu je i Njemački sportski gigant Bayern Munchen, naglasio je Ajnadžić.

Strack je istakla da su predstavnici iz Mađarske imali nekoliko posjeta stadionu Koševo gdje su se upoznali sa situacijom, a dolazili su stručnjaci iz oblasti rekonstrukcije sportskih objekata, kao i firme koja je već izgradila pet ovakvih objekata.

Ajnadžić je predstavio i projekte poput javne garaže kod Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, projekat uređenja Merhemića trga sa podzemnom garažom, poslovni objekat sa podzemnom garažom smješten iza objekata Unitic, projekat sportsko-rekreativnog kompleksa Hastahana, javna garaža uz Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, tržni centar Skenderija, javna garaža i bazen Skenderija, ledena dvorana Skenderija, hotel uz kompleks Skenderije, sportsko-rekreativni centar sa vidikovcem i žičarom na lokalitetu Vranjače-Zlatište, stambeno naselje Šip...

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom najavio i investicijsku konferenciju koja će biti održana u prvom kvartalu 2017. godine, a na koju će biti pozvani domaći i međunarodni investitori kojima će biti predstavljeni svi projekti koje će Općina Centar kandidovati po principu koncesije ili javno-privatnog partnerstva.

Strack je odgovorila da postoji snažan interes investitora iz Mađarske za ulaganje u, prije svega modernizaciju stadiona Koševo, ali i ostalih projekata koji su prezentovani, te da je veliki optimista kada je u pitanju realizacija ovih projekata.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti