Općina Centar podržala projekat “Dječiji bonton-lijepo ponašanje” sa 2.000 KM

Živimo u vremenu kada su tradicionalne vrijednosti ostavljene po strani, a stanovništvo svakodnevno izloženo nasilju i govoru mržnje, kao i najizrazitijim oblicima diskriminacije. Sistem lijepog ponašanja pomogao bi u poboljšanju složenih međuljudskih odnosa.
Općina Centar podržala projekat “Dječiji bonton-lijepo ponašanje” sa 2.000 KM

Udruženje asocijacija za interkulturalne aktivnosti i spašavanje naslijeđa u Bosni i Hercegovini „AIASN“, pokrenulo je projekat „Dječiji bonton-lijepo ponašanje“, u okviru kojeg će se doprinijeti boljem međusobnom upoznavanju mladih osoba, naučiti ih da budu pristojni, da vladaju sobom, svojim emocijama i svojim ponašanjem prema drugima. U sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, Općina Centar je sa 1.500 KM finansijski pomogla ovaj projekt.

 

Projektom su obuhvaćeni učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda, roditelji i šira društvena zajednica, a u okviru projekta, između ostalog, planirana je i realizacija edukativnih radionica, izrada brošura, te prezentacija.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti