Započela sanacija Ulice Nedžada Mušića

Na osnovu glavnog projekta kojeg je uradilo Javno preduzeće „Zenica“, radnici građevinske firme „Bosman“ prošle sedmice započeli su radove na sanaciji Ulice Nedžada Mušića između brojeva 1 i 11 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“). Općina Centar je kao finansijer projekta iz svog budžeta izdvojila 48.034 KM za realizaciju ovog projekta.
Započela sanacija Ulice Nedžada Mušića

-Projektom je predviđeno uklanjanje oštećenog asfalta i podloge umjesto kojeg ćemo postaviti novi. Također, planirana je ugradnja instalacija za odvodnju površinskih voda, postavljanje šahtova i linijskih rešetki kako bi se spriječila oštećenja i propadanja saobraćajnice, te izgradnja podzida dužine 20 metara. Nakon što pomenuti radovi budu okončani pristupit ćemo asfaltiranju u dva sloja. Naime, radi se o dionici od oko 150 metara. Od nadležnog ministarstva smo tražili obustavu saobraćaja s obzirom da je saobraćajnica uska, te su radovi otežani. Očekujemo da dobijemo rješenje o obustavi koje će na snazi biti do 15. novembra do kada očekujemo i završetak radova nakon čega slijedi rekonstrukcija gornjeg dijela Ulice Šekerova, pojasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

 

Radovi se izvode na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime firme „Bosman“ direktor Sunija Jahić. Ovim ugovorom osim rekonstrukcije Ulice Nedžada Mušića, također je planirana i sanacija Ulice Šekerova između brojeva 13 i 33, te brojeva 34 i 44 (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Vrijednost navedenih radova iznosi 139.448 KM, a sredstva je također obezbijedila Općina Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti