Edukacija građana o zaštiti od nasilja u porodici

U prostorijama Mjesne zajednice ''Mejtaš-Bjelave'' upriličeno je predavanje za građane o temi ''Nasilje u porodici, kako se zaštititi? Uključi se''.
Edukacija građana o zaštiti od nasilja u porodici

Ova edukacija održana je u saradnji sa Fondacijom lokalne demokratije, čije su predstavnice Amra Muslić i Edita Pršić prezentirale prisutnima na koji način se može zaštititi od nasilja u porodici, koji su servisi pomoći, zatim na koji način je moguće ostvariti pravnu pomoć i kako socijalno i ekonomski osnažiti žrtvu nasilja.

Osim zainteresiranih građana i članova Savjeta MZ ''Mejtaš-Bjelave'', predavanju su prisustvovali Adnan Podžo, direktor Javne ustanove Kantonalni centar za socijalni rad i Dževad Harba iz Policijske stanice Centar.

Prema riječima sekretara MZ ''Mejtaš-Bjelave'' Selme Piljević, koja je i inicijator ove edukacije, građani su tokom predavanja i u razgovoru sa predstavnicima Fondacije lokalne demokratije, Kantonalnog centra za socijalni rad i Policijske stanice Centar imali priliku dobiti korisne informacije o zaštiti od nasilja u porodici i vrstama pomoći koja može biti pružena žrtvama takvog nasilja.

–Imamo namjeru i u narednom periodu nastaviti sa održavanjem edukativnih predavanja za naše sugrađane o značajnim temama i problemima sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu i kako ih prevazići, kazala je Piljević.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti