Nastavljena eko akcije čišćenja potoka Sušica

Nakon što je krajem prošlog mjeseca na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Koševsko brdo“, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar organizirala ekološku akciju čišćenja korita potoka Sušica, koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja, akcija je u ponedjeljak, 24. oktobra 2016. godine nastavljena na potezu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu.
Nastavljena eko akcije čišćenja potoka Sušica

Naime, nastavak akcije čišćenja potoka Sušica organiziran je sa ciljem uklanjanja i odvoza nakupljenog otpada na pomenutom lokalitetu. Nosilac aktivnosti bio je Savjet MZ „Koševsko brdo“, a učešće su uzela kantonalna javna komunalna preduzeća „Rad“ i „Park“ sa mehanizacijom i ljudstvom, 30 članova štabova civilne zaštite pri mjesnim zajednicama Općine Centar, kao i predstavnici savjeta mjesnih zajednica, te svi zainteresirani građani koji su željeli dati svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji.

 

Podsjećamo, tokom akcije čišćenja pomenutog lokaliteta očišćen je pojas ispod Ulice Muhameda Hadžijahića koji je već godinama zapušten, te pješačka staza kojom djeca svakodnevno idu u školu, a koja je zbog visokog rastinja ugrožavala njihovu sigurnost.

 

-Nastavak ove akcije organiziran je prije svega kako bi se odvezao otpad sa ovog lokaliteta. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Civilne zaštite Općine Centar, a sigurno je da ćemo nastaviti sa ovakvim akcijama sa ciljem da probudimo svijest građana da svi zajedno moramo raditi kako bismo stvorili ugodnije uslove i prostor za život, kazao je Haris Aganović, stručni saradnik u Službi za civilnu zaštitu Općine Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti