Općina Centar podržala ekološki projekt Udruženja „Osmjeh“ sa 2.000 KM

Jedna od najuspješnijih općina u Bosni i Hercegovini je svakako Općina Centar, na čijoj se teritoriji nalaze sjedišta skoro svih značajnih državnih, entitetskih, kantonalnih te gradskih institucija. Veliki broj investitora ulaže svoja sredstva u ovu središnju sarajevsku općinu, te ona postaje sve bolja i ugodnija za život i poslovanje.
Općina Centar podržala ekološki projekt Udruženja „Osmjeh“ sa 2.000 KM

Udruženje omladinska organizacija „Osmjeh“ je pokrenulo projekt „Ekologijom do zdravijeg života“, kojeg je Općina Centar finansijski podržala sa 2.000 maraka. Projekt ima za cilj podizanje ekološke svijesti kod građana, čistije i ljepše ulice i druga javna mjesta na ovom području. Nažalost, neki pojedinci zbog nemara ili neznanja imaju nedovoljno razvijenu ekološku svijest, tako da otpad odlažu na neadekvatna mjesta i na taj način narušavaju imidž Općine.

 

Učesnici pomenutog projekta su ekološke nevladine organizacije, članovi savjeta mjesnih zajednica i građani mjesnih zajednica Općine Centar, a planirano je, između ostalog, organizovanje edukativnih radionica.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

 

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti