Općina Centar podržala projekat Udruženja „Centar kreativnih inicijativa mladih“ sa 2.000 KM

Nezaposlenost je jedan od glavnih problema koji pogađa stanovništvo Bosne i Hercegovine, a naročito mladu populaciju čija nezaposlenost raste više od ukupne stope nezaposlenosti. Udruženje „Centar kreativnih inicijativa mladih“ je pokrenulo projekat „Budi kreativan“, koji ima za cilj doprinijeti razvijanju svijesti kod mladih osoba o potrebi za njihovim usmjeravanjem i profesionalnom orijentacijom u svrhu njihovog pozicioniranja na tržištu rada, i radi lakšeg pronalaska zaposlenja. Općina Centar je podržala navedeni projekat sa 2.000 maraka.
Općina Centar podržala projekat Udruženja „Centar kreativnih inicijativa mladih“ sa 2.000 KM

Projektom su obuhvaćeni mladi koji pohađaju završne razrede srednjih škola sa područja općine Centar, a u okviru projekta između ostalog planirana je i priprema edukativnih radionica, te istraživanje o potrebama mladih za profesionalnom orijentacijom.

 

Realizacija projekta bi trebala pružiti pomoć mladoj populaciji da probudi svijest za aktiviranjem u oblasti kreativnih zanimanja.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti