Uskoro novo stepenište u Ulici Goruša

Stanovnici Ulice Goruša koji su do sada imali otežan pristup svojim stambenim objektima, uskoro će dobiti novo stepenište. Središnja sarajevska općina nastavila je trend ulaganja značajnih finansijskih sredstava u komunalnu infrastrukturu, kako bi sigurnost građana podigla na najviši mogući stepen, te im stvorila što bolje uslove za svakodnevni život. Naime, Općina Centar kao investitor projekta je obezbijedila u svom budžetu 147.263,14 KM za sanaciju stepeništa na pomenutoj lokaciji.
Uskoro novo stepenište u Ulici Goruša

Projekat sanacije realizira se na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem.

 

Naime, realizacijom navedenog projekta omogućit će se lakša i brža pješačka komunikacija za građane koji, po završetku radova, više neće imati problema sa silaskom niz ovu strmu padinu, posebno u zimskom periodu.

 

Kako nam je kazao Mesud Zimić, šef gradilišta, radovi bi trebali početi za desetak dana. 

 

-Zbog velikih oštećenja potrebno je u potpunosti ukloniti staru kolovoznu oblogu i staviti novu. Nakon toga pristupit će se postavljanju tamponske podloge, izgradnji sistema za regulaciju oborinskih voda, te postavljanju armirano-betonske podloge. Posljednja faza realizacije projekta će biti postavljenje kamena hreše po svim gazištima. S obzirom na veliki obim poslova, radovi će se izvoditi oko 30 dana, istakao je Zimić.

 

Podsjećamo, na osnovu Okvirnog sporazuma kojeg Općina Centar Sarajevo ima sa građevinskom firmom „Sela“ o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske općine u 2016. godini, potpisan je ugovor u vrijednosti 257.57,38 maraka kojim je obuhvaćeno deset lokacija, a finansijska sredstva je obezbijedila Općina Centar u budžetu za 2016. godinu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti