Za rad sekcija u osnovnim školama izdvojeno 52.135 maraka

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama koje se nalaze na njenom području. Ova lokalna zajednica je nakon prošlogodišnjeg uspjeha u radu sekcija u osnovnim školama, te velike zainteresovanosti učenika za učešće u ovakvom vidu aktivnosti koja podstiče njihovu kreativnost i ove godine iz svog budžeta izdvojila 52.135 KM za tu namjenu.
Za rad sekcija u osnovnim školama izdvojeno 52.135 maraka

Imajući u vidu značaj  društvene, kulturne, javne i sportske djelatnosti škola koje se odvijaju kroz aktivnosti sekcija i klubova, ova lokalna zajednica, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem već godinama unazad pokazuje da prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje.

 

Od navedenog iznosa za opremanje biblioteka koje će olakšati rad bibliotečkih sekcija izdvojeno je 10.000 KM, a u cilju promocije sportskih sekcija (odbojkaška i nogometna) za organizaciju i realizaciju takmičenja i nabavku medalja za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđeno je 10.100 KM.

 

Za nabavku bicikala za jedanaest redovnih škola, te Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Općina Centar je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 9.600 KM, a sa ciljem provođenja priprema saobraćajne sekcije za takmičenje, te izvođenja nastave iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj.

 

Kulturno-umjetnička stvaralaštva, u okviru kojih se prezentuje rad sekcija iz oblasti kulture, organizovat će se zahvaljujući novčanom iznosom od 4.021,73 KM, namijenjenim za nabavku neophodnih materijala za rad. S ciljem podizanja ekološke svijesti i aktivnog uključivanja što većeg broja mladih u zaštitu i očuvanje životnog okoliša, Općina Centar je i u 2016. godini izdvojila 15.000 KM za podršku radu i projektima ekoloških sekcija.

 

Finansijska sredstva u iznosu od 3.413,43 KM iskoristit će se za pomoć i podršku radu mladih fizičara, matematičke, geografske, informatičke sekcije, te za Civitas/Projekt građanin.

 

Na ovaj način Općina Centar će olakšati realizaciju vannastavnih aktivnosti, kroz koje učenici osnovnih škola prepoznaju i razvijaju svoja interesovanja i talente.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti