Počela besplatna škola ragbija za učenike osnovnih škola

Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja. Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo izdvojila je 4.000 KM za besplatnu školu ragbija za osnovce.
Počela besplatna škola ragbija za učenike osnovnih škola

Škola ragbija je počela 10. oktobra 2016. godine i trajat će do 31. maja 2017. godine. Treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10), dva puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom od 14 sati, uz stručno vodstvo profesora  tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Realizator programa je JU „Centar za sport i rekreaciju“, a namijenjen je za osnovce od trećeg do sedmog razreda.

 

Cilj škole ragbija je okupljanje što većeg broja djece koja će se kroz program upoznati sa tehnikom i u manjoj mjeri sa taktikom ragbi igre.

 

Pomenuti projekat realizira se u skladu sa Operativnim planom vannastavnih aktivnosti iz sporta za školsku 2016/2017. godinu, kojeg zajedno sa osnovnim školama provodi općinska Služba za obrazovanje, kulturu i sport, a čija realizacija obuhvata preko 1.500 korisnika, za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno 93.300 maraka.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti