Počela besplatna škola košarke za osnovce iz Centra

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i u ovoj školskoj godini organizovala je besplatnu školu košarke za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra. Za ovu namjenu Općina je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 5.000 maraka.
Počela besplatna škola košarke za osnovce iz Centra

Košarka kao sportska disciplina u programu tjelesnog i zdravstvenog vaspitanja osnovnih škola zauzima značajno mjesto, obiluje prirodnim oblicima kretanja kao što su trčanje, bacanje, hvatanje, skakanje...

 

Cilj projekta je da se putem različitih sadržaja i elemenata košarkaške igre utiče na razvoj takmičarskog duha, te na jačanju volje, upornosti i odlučnosti kod djece.

 

Škola košarke je počela 3. oktobra 2016. godine i trajat će do kraja maja 2017. Treninzi se održavaju u fiskulturnoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10), dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom od 15 do 16 sati, uz stručno vodstvo profesora  tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti