Općina Centar podržala projekat Udruženja „AIESEC LC“ sa 3.000 KM

Međunarodno Udruženje studenata ekonomije i menadžmenta „AIESEC LC Sarajevo“, pokrenulo je edukativni projekat „Power up“ koji ima za cilj kreirati vannastavne aktivnosti u osnovnim i srednjim školama čime će se povećati kvalitet nastavnog plana i programa, te kreirati prostor za zadovoljavanje potreba svih učenika. Općina Centar je podržala navedeni projekat sa 3.000 maraka.
Općina Centar podržala projekat Udruženja „AIESEC LC“ sa 3.000 KM

Međunarodno Udruženje „AIESEC LC Sarajevo“ je pokretač promjena u društvu, a agenti promjena su mladi ljudi kojima će ovim projektom biti ponuđene nove mogućnosti proširenja vidika. Projektom su obuhvaćeni učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Centar, a u okviru projekta između ostalog planirana je priprema radionica i materijala, te rad sa učenicima u planiranim školama. Realizacija projekta bi trebala pružiti pomoć učenicima pri odabiru buduće profesije, odnosno kreiranju boljeg okruženja i svijeta.

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja, od toga je 45.500 maraka dodijeljeno udruženjima koji realiziraju projekte iz oblasti obrazovanja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti