Ajnadžić ugostio direktora Košarkaškog kluba „Spars“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u petak, 21. oktobra 2016. godine, zajedno sa vijećnikom Mustafom Mulićem ugostio je direktora Košarkaškog kluba „Spars“ Nermina Selimovića. Povod posjete bio je razgovor o budućoj saradnji ovog sportskog kolektiva sa Općinom Centar
Ajnadžić ugostio direktora Košarkaškog kluba „Spars“

Direktor Selimović upoznao je predsjedavajućeg Ajnadžića sa historijatom kluba, kao i rezultatima koji su ostvareni u proteklom periodu.

 

-Košarkaški klub „Spars“ okuplja više od 400 mališana sa područja središnje sarajevske općine. Trenutno imamo mnogo posla, jer je sutra zvanično početak premijer lige. Utakmice će se odigravati do polovine maja sljedeće godine. Omladinske kategorije igraju kantonalnu ligu do nove godine, a od nove godine nastupa premijer liga na državnom nivou. U zadnjih pet godina smo apsolutni prvaci u svim kategorijama, a juniorska ekipa već šestu godinu za redom igra evropsku ligu i ostvaruje zapažene rezultate. Kada je u pitanju saradnja sa Općinom Centar izuzetno smo zadovoljni i nadamo se da će biti nastavljena. Sve što vi kao lokalna zajednica možete pomoći u skladu sa mogućnostima nama će dobro doći, kazao je Selimović.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da ova lokalna zajednica cijeni postignute rezultate kluba u dosadašnjem radu sa omladinom.

 

-Naša saradnja će zasigurno biti nastavljena i u budućnosti, a moja želja je da se ona intenzivira na način da vi u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ napravite općinsku ligu sa ciljem da se afirmira sport kod mladih ljudi. Također, moja namjera je da u vrijeme održavanja Dana Općine Centar pod pokroviteljstvom Centra za sport i rekreaciju, a uz vašu podršku i stručni nadzor pokušamo omasoviti sport kod mladih ljudi. U takve aktivnosti pored osnovaca treba uključiti i djecu predškolskog uzraste sa područja Centra. Općina je spremna izdvojiti finansijska sredstva, jer naša obaveza je da brinemo o najmlađoj populaciji. U cilju intenziviranja sportskih i kulturnih aktivnosti u narednom periodu ćemo oformiti savjete za sport i kulturu u čijem sastavu će biti renomirani sportski i kulturni radnici. Zadatak tih savjeta će biti analiza stanja u ovim oblastima, te predlaganje mjera za kontinuirano unaprjeđenje, istakao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti