Okončana sanacija spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme BOOC d.o.o. Sarajevo i predsjednikom Udruženja nosilaca „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“ općine Centar Zijadom Škamom, okončani su radovi na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.
Okončana sanacija spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina

Iz budžeta središnje sarajevske Općine za ovu namjenu izdvojeno je 3.734 KM. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica.

 

Radove na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina izvodila je građevinska firma BOOC d.o.o (Boračke organizacije Općine Centar) koju su 2004. godine osnovala boračka udruženja općine Centar.

 

Radnici firme BOOC d.o.o zamijenili su oštećene i polomljene kamene ploče na spomeniku i na platou. Također su zamijenjeni oštećeni stubovi na ulazu u spomen obilježje, polomljene klupe, gazišta na stepeništu, te polomljene česme. Nakon radova na sanaciji spomen-obilježja izvršeno je i hortikulturno uređenje.

 

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći. Tako je u budžetu za 2016. godinu obezbijeđeno 617.600 KM za tu namjenu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti