Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja. Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo izdvojila je 33.000 KM za sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta.
Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Program je počeo 17. oktobra 2016. godine i trajat će do 31. maja 2016. Realizator programa je JU „Centar za sport i rekreaciju“, a namijenjen je za djecu predškolskog uzrasta od 4 do 5,5 godina.

 

Nastava za djecu koja pohađaju vrtiće održavat će se u prostorijama FIS-a ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 11.40 sati, dok će se nastava za djecu koja ne pohađaju vrtiće održavati ponedjeljkom i srijedom, u terminima od 12 sati. Planirano je da svako dijete vježba dva puta sedmično po 40 minuta.

 

Cilj projekta je da se djeca predškolskog uzrasta sa područja općine Centar uključe u organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te da se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

 

Na početku realizacije projekta izvršit će se testiranje antropometrijskih karakteristika, te motoričkih funkcionalnih sposobnosti djece. Testiranjem će biti utvrđeno inicijalno i finalno stanje za svako dijete.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti