Općina Centar podržala projekt Udruženja “EDUIT“ sa 2.500 KM

Internet je svakodnevnica današnje populacije, sve se više koristi za komunikaciju, razne dogovore, zabavu, kupovinu.. Roditelji se suočavaju s tim da djeca odrastaju u virtuelnom svijetu koji se zapravo puno razlikuje od onog stvarnog. Udruženje nastavnika i profesora informatike „EDUIT“, pokrenulo je projekat „Obiteljska sigurnost kako vršiti nadzor i praćenje virtuelnog života našeg djeteta“, koji ima za cilj naučiti djecu kako se ponašati u virtuelnom okruženju, edukaciju djece i sprečavanje elektronskog nasilja nad djecom, upoznati roditelje sa mogućim opasnostima korištenja interneta...
Općina Centar podržala projekt Udruženja “EDUIT“ sa 2.500 KM

Projekat obuhvataju svi zainteresirani roditelji učenika osnovnih i srednjih škola i djeca od trećeg do devetog razreda sa područja općine Centar.

Općina Centar je podržala navedeni projekat sa 2.500 maraka.

U okviru ovog projekta zamišljeno je da se definiše projektni zadatak i osnovni elementi edukacije, prezentiraju problemi u osnovnim školama, kao i problem do kojih može dovesti nekontrolisano korištenje interneta.

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti