Uskoro okončanje radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Sulejmana Omerovića Cara

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ privode kraju radove na rekonstrukciji kišne kanalizacije u Ulici Sulejmana Omerovića Cara i to na potezu od početka ulice do granice sa susjednom općinom Vogošća. Projekt finansira Općina Centar koja je za tu namjenu iz budžeta izdvojila oko 100.000 maraka.
Uskoro okončanje radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Sulejmana Omerovića Cara

Naime, usljed velikih problema sa kojima se građani pomenutog lokaliteta suočavaju zbog loše kišne, fekalne i vodovodne mreže Općina Centar je pristupila realizaciji ovog projekta. Do sada je postavljeno je oko 200 metara kanalizacionih cijevi, te oko 100 metara nove vodovodne mreže.  

 

Prema riječima Đenite Bogunić-Kešelj, šefice odsjeka za komunalne poslove Općine Centar, nakon izvršene rekonstrukcije kišne kanalizacije biće riješen dugogodišnji problem lokalnih stanovnika.

 

-Radovi koji su počeli 9. septembra privode se kraju, a konačan završetak očekuje se za petnaestak dana, dodala je Bogunić-Kešelj.

 

Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“ kazao je da nakon što su okončani radovi na izradi kišne kanalizacije, preostaje još samo priključenje na postojeću mrežu.

 

-Predstoji nam druga faza projekta, odnosno rekonstrukcija Ulice Sulejmana Omerovića Cara. Prvobitno planiramo pristupiti uklanjanju ostataka asfalta, te izradi nove kolovozne konstrukcije. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice, biće ugrađeni slivnici i linijske rešetke. Po okončanju ovih radova pristupit ćemo asfaltiranju saobraćajnice, istakao je Topalović.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti