Pomoć Općine Centar za sanaciju putnih komunikacija u Han Pijesku

Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Opštini Han Pijesak u iznosu od 10.000 konvertibilnih maraka za sanaciju oštećenih putnih komunikacija.
Pomoć Općine Centar za sanaciju putnih komunikacija u Han Pijesku

Ova finansijska sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar, sa računa Civilne zaštite koja se redovno svake godine izdvajaju za podršku drugim lokalnim zajednicama na području cijele države u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i drugih nesreća.

 

U sklopu te podrške Općina Centar je pozitivno odgovorila i na zahtjev Opštine Han Pijesak za finansijsku pomoć kako bi mogli nastaviti sanaciju putne komunikacije prema selu Stoborani. Općina Centar je ranije sa 15.000 konvertibilnih maraka pomogla sanaciju ove izuzetno važne putne komunikacije za povratnike u navedenoj općini, koja je oštećena usljed obilnih poplava u maju 2014. godine.

 

Da podsjetimo, Općina Centar je od 2008. godine iz namjenskih sredstava civilne zaštite donirala drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine dva miliona i 100.000 KM za pomoć u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posebnu solidarnost Općina je iskazala nakon katastrofalnih poplava prije dvije godine, kada je donirala pola miliona maraka kao pomoć za sanaciju šteta u bosanskohercegovačkim općinama koje su bile zahvaćene poplavama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti