Pomoć Općine Centar ratnim vojnim invalidima - paraplegičarima

U okviru kontinuirane brige o pripadnicima boračke populacije, Općina Centar Sarajevo dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za pomoć ratnim vojnim invalidima koji žive na području središnje sarajevske općine. Jedan od takvih budžetskih grantova je i onaj za pomoć ratnim vojnim invalidima sa 100% invaliditetom – paraplegičarima i kvadriplegičarima za prilagođavanje putničkog automobila za samostalno upravljanje vozilom. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu planirano je 7.000 konvertibilnih maraka.
Pomoć Općine Centar ratnim vojnim invalidima - paraplegičarima

Ova sredstva se realiziraju putem općinske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, a  na lični zahtjev 100% ratnog vojnog invalida kome je putnički automobil dodijeljen od strane Vlade Federacije BiH i kome je potrebna finansijska podrška za ugradnju ručnih komandi kako bi mogao samostalno upravljati automobilom. Sa korisnicima ove vrste pomoći protokol potpisuje općinski načelnik.  

 

Općina Centar je krajem prošle godine izdvojila 3.400 KM za prilagođavanje putničkog automobila za samostalno upravljanje vozilom ratnog vojnog invalida Asima Krupalije, a uskoro će biti potpisan protokol o realizaciji pomenutog budžetskog granta sa još jednim 100% ratnim invalidom za ugradnju ručnih komandi u njegov automobil kojim bi mogao samostalno upravljati.

 

Općina Centar će ovakvu praksu pružanja pomoći jednoj od najtežih kategorija – 100% ratnim vojnim invalidima nastaviti i u budućnosti.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti