Općina Centar podržala Udruženje „Fani“ sa 2.000 KM

Nedostatak literature za djecu sa kojom bi se omogućila saznanja o najreprezentativnijem dijelu grada je evidentan. Najmlađi stanovnici općine Centar nemaju odgovarajuću literaturu prilagođenu svom uzrastu iz koje bi mogli saznati više o znamenitostima i svojoj životnoj sredini. Iz tog razloga Udruženje „Fani“ je pokrenulo „Multimedijalni projekat - slikovnica o centru“, u okviru kojeg će se podići svijest djece o načinima i upoznavanju sredine u kojoj žive.
Općina Centar podržala Udruženje „Fani“ sa 2.000 KM

Slikovnica, koja će biti izrađena u okviru ovog projekta, biće historijskog, edukativnog i promotivnog sadržaja, napisana u formi dječije priče, a pored edukativnog karaktera također će dati doprinos i prezentaciji Općine Centar.

 

S obzirom da Općina Centar ulaže značajna sredstva u obrazovanje najmlađih, i ovaj projekat Udruženja „Fani“ podržala je sa 2.000 KM.

 

Projekat obuhvata djecu uzrasta od četiri do šesnaest godina sa područja općine Centar, lokalnu i regionalnu društveno–političku i poslovnu zajednicu, a krajnji cilj projekta je da slikovnica dobije internacionalni karakter kako bi djeci i odraslima iz različitih dijelova svijeta još više približili Općinu Centar, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti