Table za pisanje i stolovi za stoni tenis u prostorijama mjesnih zajednica

Kako bi mladima koji žive na njenom području stvorila što ugodnije uslove za život, Općina Centar Sarajevo izdvojila je 6.382 KM za nabavku opreme za mlade u mjesnim zajednicama. Oprema je nabavljena na inicijativu Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih, a u saradnji sa Službom za obrazovanje, kulturu i sport i Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar.
Table za pisanje i stolovi za stoni tenis u prostorijama mjesnih zajednica

Jedan od strateških ciljeva Strategije prema mladima Općine Centar za period 2014-2020. godine je osnažiti svijest mladih o značaju kreativnog korištenja slobodnog vremena i pružanje podrške formalnim i neformalnim grupama mladih pri organizaciji kulturnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti i događanja. S tim u vezi, Komisija za pitanja mladih pokrenula je aktivnosti nabavke tabli za pisanje i stolova za stoni tenis, a prema izjašnjenju predstavnika Savjeta mjesnih zajednica. U okviru navedenog iznosa nabavljeno je pet tabli za pisanje, a raspoređene su u mjesne zajednice „Trg oslobođenja-Centar“, „Park-Višnjik“, „Džidžikovac-Koševo I“, „Ciglane-Gorica“ i „Bardakčije“, te deset stolova za stoni tenis raspoređenih u mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“, „Breka-Koševo II“, „Soukbunar“, „Koševsko brdo“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Donji Velešići“, „Betanija-Šip“, „Marijin dvor-Crni vrh“, „Pionirska dolina-Nahorevo“ i „Skenderija-Podtekija“.

 

Predsjednik Komisije za pitanja mladih Amer Kapo, koji je ujedno bio i inicijator ovog projekta, kazao je da se nabavkom ove opreme nastoji mladima obezbijediti kvalitetan način za provođenje slobodnog vremena i u prostorijama mjesnih zajednica, i to kroz rekreativne i aktivnosti dodatnog obrazovanja.

 

-U našim mjesnim zajednicama se već održavaju kursevi stranih jezika tako da će ove table zaista biti od koristi jer se nadamo da će mladi u prostorijama mjesnih zajednica imati još više prilika za sticanje znanja, dok će im stolovi za stoni tenis pružiti priliku da se u blizini svojih domova redovno bave rekreacijom kroz ovaj, uvijek zanimljiv sport, dodao je Kapo.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti