Za obilježavanje godišnjice pogibije komandanta Esada Bajramovića Općina izdvojila 1.000 KM

U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u petak 14. oktobra 2016. godine, potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 1.000 KM koje su iz budžeta Općine dodijeljene Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana općine Centar“ za obilježavanje 22. godišnjice pogibije komandanta Esada Bajramovića koji je poginuo 7. novembra ratne 1994. godine na Nišićkoj visoravni.
Za obilježavanje godišnjice pogibije komandanta Esada Bajramovića Općina izdvojila 1.000 KM

Protokol o realizaciji navedenih finansijskih sredstava u ime Općine Centar potpisao je načelnik Dževad Bećirević, a u ime JOB-a predsjednik Enver Krluč.

 

Obilježavanje godišnjice pogibije načelnika štaba 105. motorizovane brigade, Esada Ese Bajramovića, biće održano 7. novembra 2016. godine u haremu Alipašine džamije, te na Nišićkoj visoravni, mjestu na kojem je izgubio život.

 

Predsjednik Krluč se zahvalio Općini Centar na dugogodišnjoj finansijskoj i svakoj drugoj podršci aktivnostima ovog boračkog udruženja.

 

-Prošle su 22 godine od pogibije načelnika štaba 105. motorizovane brigade, Esada Bajramovića. Mi svake godine obilježavamo ovaj datum, a Općina Centar je preuzela obavezu da nam u tome finansijski pomogne, s obzirom da vojska Federacije BiH koja je ranije imala tu obavezu više ne postoji. Želim da se zahvalim Općini Centar koja stvarno prati sve projekte koji su od značaja za boračku populaciju, istakao je Krluč.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti