Završena rekonstrukcija kanalizacije u Ulici Dejzina Bikića

Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ završili su rekonstrukciju separatne kanalizacione mreže u Ulici Dejzina Bikića 19-39 na Šipu. Projekt je finansirala Općina Centar koja je za tu namjenu iz budžeta izdvojila 241,879,53 maraka.
Završena rekonstrukcija kanalizacije u Ulici Dejzina Bikića

Tokom realizacije ovog projekta postavljeno je 280 metara novih odvodnih cijevi od čega je 150 metara cijevi promjera 400 mm za fekalnu kanalizaciju, dok je za prikupljanje oborinskih voda postavljeno 130 metara cijevi za kišnu kanalizaciju promjera 700 mm.

 

Prema riječima Đenite Bogunić-Kešelj, šefice odsjeka za komunalne poslove Općine Centar, nakon izvršene rekonstrukcije separatne kanalizacije riješen je dugogodišnji problem kojeg su lokalni stanovnici imali sa odvodnjom oborinskih i otpadnih voda.

 

-Na ovom području je bio stari odvodni sistem izgrađen prije 40 godina i kako se godinama povećavalo naselje ovaj sistem nije mogao prikupiti sve fekalne i oborinske vode naselja, pa je često dolazilo do izlijevanja otpadnih voda.  Realizacijom ovog projekta stvoreni su preduvjeti za daljnju rekonstrukciju kanalizacione mreže u naselju Šip. Tako su trenutno u toku radovi na rekonstrukciji kišne kanalizacije u Ulici Sulejmana Omerovića Cara, koji su počeli 9. septembra i trajat će još desetak dana. Do sada je postavljeno 110 metara kanalizacionih cijevi promjera 300 mm, a preostalo je još polaganje oko 100 metara cijevi. Za rekonstrukciju kišne kanalizacije u Ulici Sulejmana Omerovića Cara Općina Centar je Komunalnom preduzeću ''Vodovod i kanalizacija'' izdvojila 98.000 maraka za montažne radove, te oko 110.000 maraka građevinskoj firmi ''Grakop'' za zemljane radove, kazala je Bogunić-Kešelj.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti