Okončana sanacija ploča na pješačkoj stazi ispred kina „Meeting Point“

Općina Centar Sarajevo nastavila je trend ulaganja značajnih finansijskih sredstava u komunalnu infrastrukturu. Tako su stanovnici iz Ulice Hamdije Kreševljakovića, ali i svi građani koji posjećuju kino „Meeting Point“, te obližnje objekte, dobili novu pristupnu stazu ispred kina. Vrijednost izvedenih radova je 6.662,15 KM.
Okončana sanacija ploča na pješačkoj stazi ispred kina „Meeting Point“

Navedeni projekt je realizovan  na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem.

 

Kako nam je kazao Mesud Zimić, šef gradilišta, stanovnici ove ulice su sada dobili novi i ljepši prilaz.

 

-Zbog velikih oštećenja na pločama bilo ih je potrebno ukloniti, a zatim postaviti betonsku podlogu na koju su ugrađene nove. Na zadovoljstvo stanovnika radovi su uspješno okončani, istakao je Zimić.

 

Podsjećamo, na osnovu Okvirnog sporazuma kojeg Općina Centar Sarajevo ima sa građevinskom firmom „Sela“ o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske općine u 2016. godini, potpisan je ugovor u vrijednosti 257.57,38 maraka kojim je obuhvaćeno deset lokacija, a finansijska sredstva je obezbijedila Općina Centar u budžetu za 2016. godinu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti