Općina Centar podržala Udruženje „Centar za kulturu dijaloga“ sa 3.000 KM

Udruženje “Centar za kulturu dijaloga” pokrenulo je projekat „Počinitelji i žrtve krivičnih djela su naša djeca – spriječimo vršnjačko nasilje i maloljetničko prestupništvo“, u okviru kojeg će se doprinijeti trajnoj socijalnoj uključenosti mladih u sve sfere društvenog života. Na ovaj način mladi će biti upoznati o značaju prevencije vršnjačkog i porodičnog nasilja i maloljetničkog prestupništva.
Općina Centar podržala Udruženje „Centar za kulturu dijaloga“ sa 3.000 KM

Projekat obuhvata mlade ljude osnovnih i srednjih škola sa područja općine Centar, roditelje učenika, nastavno osoblje, vijeće roditelja i lokalnu zajednicu.

 

Općina Centar je ovaj projekat podržala sa 3.000 KM.

 

Kroz realizaciju projekta realizirane su četiri radionice na temu „Počinioci i žrtve krivičnih djela su naša djeca – spriječimo maloljetničko prestupništvo i vršnjačko nasilje“, u okviru kojih su prikazane i objašnjene bliske veze između maloljetničkog prestupništva i vršnjačkog nasilja.

Također je izrađena i prezentirana publikacija na temu projekta. Zatim, su navedeni i savjeti kojima se olakšava komunikacija. Udruženje je svakog mjeseca objavljivalo i debatni magazin koji obuhvata sva dešavanja u okviru projekta.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti