Nastavak redovnog održavanja saobraćajnica u Centru

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ su okončali radove na nekoliko lokacija u središnjoj sarajevskoj općini koje su izvodili na osnovu ugovora sa Općinom Centar o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra u 2016. godini. Ugovor o redovnom održavanju cesta u Centru su potpisali načelnik Općine Dževad Bećirević, kao investitor, i Šukrija Melezović, direktor firme „Grakop“, u ime izvođača radova. Za tu namjenu je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 55.051 KM.
Nastavak redovnog održavanja saobraćajnica u Centru

Naime, na osnovu potpisanog ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju ulica na području općine Centar, sanirana su oštećenja na saobraćajnicama pored stadiona Koševo, u naselju Nahorevo, Nahorevska brda, te u ulicama Debelj i Svetozara Ćorovića. Također, radnici pomenute firme su, s ciljem poboljšanja sigurnosti u saobraćaju, postavili nova saobraćajna ogledala u ulicama Hasana Bibera kod broja 105, Nahorevska kod broja 72 i Soukbunar 53. Na putnom pojasu Nahorevska ulica-Nahorevo izvršeno je kresanje granja i košnja trave, sanacija oštećene ograde u Ulici Nahorevska do broja 72, dok je u naselju Nahorevo ucijevljen dio potoka uz saobraćajnicu i to kod brojeva 62 i 82, te kod džamije u Nahorevu. Na osnovu ugovora također je izvršena sanacija prostora za kontejnere u Ulici Fadila Jahića Španca na pet lokacija te u Ulici Jukićeva na trinaest lokacija. Radnici „Grakopa“ su postavili objekte za smirivanje saobraćaja i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u Ulici Kalemova, kod Ambasade Saudijske Arabije, te u Ulici Hasana Bibera.

 

U budžetu Općine za ovu godinu, za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.630.000 KM, a za nekategorisane ceste 910.000 KM.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti