Općina Centar podržala projekat Udruženja „Studenata Pravnog fakulteta“ sa 2.000KM

Udruženje „Studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu“ pokrenulo je projekat pod nazivom „Značaj obrazovanja u promociji rodne ravnopravnosti“.
Općina Centar podržala projekat Udruženja „Studenata Pravnog fakulteta“ sa 2.000KM

U okviru ovog projekta planirano je da se mladi na kvalitetniji način informišu o rodnoj ravnopravnosti, da se podigne svijest i uticaj na promjenu načina razmišljanja mladih osoba o značaju rodne ravnopravnosti i interesu za učestvovanje u promjenama u društvu. S obzirom da je navedeni projekat namijenjen mladim osobama, a da Općina Centar ima izražen senzibilitet prema ovoj kategoriji stanovništva, iz budžeta ove lokalne zajednice za podršku navedenom projektu izdvojeno je 2.000 KM.

 

Zamišljeno je da se projekat realizira debatnim takmičenjem koje će obuhvatiti studente, učenike srednjih škola, predstavnike NVO sektora i nadležnih organizacija, kao i stanovnike općine Centar. Na ovaj način će se pomoći mladim osobama da kroz praksu, edukaciju i takmičarsku formu steknu  iskustvo za daljnji angažman u nevladinom sektoru i što je najvažnije probuditi njihov interes za aktivno učešće u ovakvim projektima.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti