Uskoro završetak rekonstrukcije Ulice Mandžina donja

Krajem prošlog mjeseca radnici građevinskog preduzeća „Bosman“, na osnovu potpisanog ugovora za izvođenje radova sa Općinom Centar, započeli su sanaciju Ulice Mandžina donja između brojeva 1 i 23 (Mjesna zajednica „Bardakčije“). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu u svom budžetu obezbijedila gotovo 75.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Uskoro završetak rekonstrukcije Ulice Mandžina donja

Glavnim projektom, kojeg je uradilo JP „Zenica“, planirano je da na ovoj saobraćajnici u Centru prvobitno bude uklonjen stari asfalt i podloga umjesto kojeg će biti postavljeni novi. Također, planirano je uklanjanje starih oštećenih ivičnjaka i postavljanje 330 metara novih betonskih. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice, biće ugrađena reviziona okna u koja će biti priključeni oluci sa okolnih stambenih objekata, te 150 metara drenažnih i 80 metara plastičnih kanalizacionih cijevi. Prije postavljanja 550 metara kvadratnih novog asfalta biće nivelisano 28 šibera za vodu, sedam šahtova i devet rešetki za odvod. Prema ugovoru rok za izvođenje ovih radova je 45 dana.

 

-Veliki dio radova je do sada okončan. Ugrađene su instalacije za odvodnju površinskih voda, odnosno položene su drenažne i kanalizacione cijevi. Oluci sa okolnih objekata su povezani sa oknima za odvodnju površinskih voda kako bi se spriječila oštećenja i propadanja saobraćajnice uzrokovana tom pojavom. Trenutno  postavljamo betonske ivičnjake i nivelišemo šahtove nakon čega slijedi postavljanje asfalta. Očekujemo da će za desetak dana biti okončani svi radovi, kazao je Ademir Džafić, šef gradilišta građevinske firme „Bosman“.

 

Prethodno je pomenuta firma okončala rekonstrukciju ulica Zatikuša i Šekerova na Bjelavama, za šta je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila 90.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti