Završeno hortikulturno uređenje dječijeg parka u Ulici Mehmeda Spahe

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Nakon što su sredinom prošlog mjeseca radnici komunalnog preduzeća „Park“ postavili mobilijar na dječijem igralištu u Ulici Mehmeda Spahe (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“), proteklih dana je na ovom lokalitetu izvršeno i hortikulturno uređenje zelenog pojasa.
Završeno hortikulturno uređenje dječijeg parka u Ulici Mehmeda Spahe

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica. Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

 

Naime, osim novih sprava za dječiju igru: kule, penjalice, njihalice, te dvije dvosjedne klackalice, u ovom parku postavljeni su novi betonski ivičnjaci i uređene prilazne staze na igralištu, gdje je položena kamena frakcija odnosno rizla, te su postavljene i nove parkovske klupe sa naslonom, kao i korpe za otpatke.

 

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar tokom realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine na dječijem igralištu izvršeno je čišćenje i uklanjanje korova sa zelenog pojasa uz prethodno prekopavanje, košnja trave i uklanjanje samoniklog grmlja, rekonstrukcija travnjaka, te nabavka i sadnja sezonskog cvijeća, žive ograde i grmlja.

 

Za pomenute radove, koji su izvedeni na osnovu ugovora o uređenju manjih javnih i zelenih površina, koji su potpisali predstavnici Općine Centar i KJKP „Park“, Općina je izdvojila 16.500 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti