U toku izgradnja niša za kontejnere u Centru

Na području općine Centar Sarajevo i u ovoj godini realizira se projekt izgradnje natkrivenih niša za kontejnere za odlaganje otpada. Na osnovu ugovora koji je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Selimom Babićem, u toku je izgradnja niša za kontejnere na više lokacija na području Centra.
U toku izgradnja niša za kontejnere u Centru

S obzirom da natkrivene niše otvorenog tipa psima i drugim životinjama omogućavaju pristup kontejnerima, odnosno otpadu, Općina Centar iskazala je opredjeljenje za izgradnju natkrivenih niša sa dvokrilnim vratima na prednjoj strani, što će onemogućiti raznošenje otpada. Izgradnjom ovih niša središnja sarajevska općina će dobiti uredniji prostor za odlaganje smeća.

 

Prema pomenutim ugovorima, niše za smještaj kontejnera izgrađene su ulicama Vranjače i Jukićeva, a u toku je njihova izgradnja na sljedećim lokacijama: u Ulici Mis Irbina iza BBI centra, u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“, u Ulici Patriotske lige na dvije lokacije, u Ulici Kromolj također na dvije lokacije, te u Ulici Nahorevska preko puta Mjesne zajednice.

 

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije i ugodnije uslove za život, za realizaciju navedenog projekta Općina Centar je iz budžeta izdvojila 62.416 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti