Promocija hraniteljstva u MZ „Mejtaš-Bjelave“

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Kantonu Sarajevo, Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“ u saradnji sa Javnom ustanovom „Kantonalni centar za socijalni rad“ realizira projekat Promocija hraniteljstva kao najoptimalnijeg vida zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja. Predavanje će se održati u petak, 7. oktobra 2016. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“ u Ulici Čekaluša 7.
Promocija hraniteljstva u MZ „Mejtaš-Bjelave“

Naime, tim ispred Centra kojeg čine socijalni radnik, pedagog, psiholog i hranitelj, prezentirat će hraniteljstvo kao model zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja i kroz diskusiju sa učesnicima prezentacije pokušati ih zainteresovati za neki oblik lične participacije u razvoju novih modela brige o djeci.

 

Manifestacija „Dječija nedjelja u Kantonu Sarajevo“ održava se od 3. do 9. oktobra  2016. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, a svečano je otvorena u ponedjeljak, 3. oktobra 2016. godine u JU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama.

 

Osnovni cilj manifestacije je poticanje i organiziranje kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih aktivnosti radi unapređenja brige o djeci. U koordinaciji 30 ustanova iz oblasti socijalne i dječije zaštite, predškolskih i školskih ustanova, kulturnih institucija i nevladinih organizacija, realizirat će se 123 edukativne, inkluzivno-zabavne, kulturno-umjetničke i sportske aktivnosti kroz koje će sva djeca na kreativan način iskazati svoje vještine i sposobnosti.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti