Za nabavku bicikala osnovnim školama Općina izdvojila 9.600 maraka

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama koje se nalaze na njenom području. Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje 9.600 maraka iz općinskog budžeta za nabavku bicikala za jedanaest redovnih škola, te Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju.
Za nabavku bicikala osnovnim školama Općina izdvojila 9.600 maraka

Na ovaj način Općina Centar olakšava realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kroz koje učenici osnovnih škola prepoznaju i razvijaju svoja interesovanja i talente. Navedena sredstva izdvojena su za nabavku po dva bicikla na osnovu vijećničke inicijative, a u cilju provođenja priprema saobraćajne sekcije za takmičenje, te izvođenja nastave iz predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj.

 

Zahvaljujući ovim sredstvima, omogućit će se nesmetana realizacija nastave tjelesnog odgoja, vannastavnih i drugih aktivnosti, te će se obezbijediti uslovi za pripremanje učenika za takmičenje iz saobraćajne sekcije.

 

Podsjećamo da je Općina Centar u toku ove godine, ne uzimajući u obzir sredstva donirana za nabavku bicikala, za poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u osnovnim školama koje se nalaze na njenom području izdvojila 114.500 maraka i to: 20.000 KM za nabavku računarske opreme, 10.000 KM za opremanje školskih biblioteka, 15.000 KM za školske eko projekte i 69.500 KM za sanaciju školskih objekata, te opremanje kabineta i učionica.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti