U Centru za kulturu počeo festival ''Hajde svijete budi dijete''

Javna ustanova “Centar za kulturu” u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, organizira 9. dječiji festival ''Hajde svijete budi dijete'' koji se održava od 3. do 7. oktobra 2016. godine, na sceni Centra za kulturu u Jelićevoj 1.
U Centru za kulturu počeo festival ''Hajde svijete budi dijete''

Prava umjetnost mora biti učitelj, vaspitač i borac za napredak čovječanstva. Dječiji festival ''Hajde svijete budi dijete'', koji nije takmičarskog karaktera, ima za cilj da putem pozorišta za djecu i mlade uvodi najmlađe generacije u teatarsku umjetnost, sa posebnim akcentom na pedagošku dimenziju programa, promovišući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugovima, porodici, prirodi...  

 

Ovogodišnji dječiji festival počeo je u ponedjeljak, 3. oktobra u 12,30 sati predstavom ''Čarobna frulica'' u izvedbi glumaca Dječijeg pozorišta ''Pinokio'' iz Tuzle. U narednim danima u okviru festivala biće održane  također i predstave „Uspavana štrecilija“, koju će 4. oktobra izvesti učenici Sedme osnovne škole iz Blažuja, u 12.30 sati.

 

U srijedu 5. oktobra planirano je izvođenje predstava „Vuneno pozorištance“ koju igraju članovi Udruženje Bajka u 11 sati, dok će predstava „Šumska bajka“ kojom će se predstaviti Dječije pozorište iz Kruševca u biti održana u 12,30 sati. Predstava  „Svijet čarolije“ koju izvode članovi Party Time BH održat će se 6. oktobra u 18 sati, a 7. oktobra bit će izvedena lutkarska predstava za djecu “Vila lutaka” u 18 sati.

 

Uz Općinu Centar, koja je osnivač Javne ustanove ''Centar za kulturu'', ovaj dječiji festival su pomogli Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti