Poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport poziva omladinska udruženja koja imaju sjedište ili registriran ured na području općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine Centar.
Poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

Prema odredbama federalnog  Zakona o mladima jedna od obaveza Općine, odnosno nadležne općinske službe, jeste da vodi spisak omladinskih udruženja i neformalnih grupa čije su aktivnosti podržane od strane Općine, a iz razloga transparentnosti, saradnje, podrške i partnerstva. Naime, omladinska udruženja koja žele predlagati projekte za mlade na bilo kom nivou vlasti ili biti član vijeća mladih, treba da budu upisana u spisak omladinskih udruženja. Omladinsko udruženje, prema Zakonu o mladima, označava udruženje čije članstvo i organe upravljanja čine dvije trećine mladih, čije su aktivnosti i statutarne djelatnosti većinom usmjerene na mlade, a koje se osniva, registruje, djeluje i prestaje postojati u skladu sa zakonom na osnovu kojeg je registrirano.

 

U vezi sa navedenim, ponovo pozivamo omladinska udruženja sa područja općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine prije objavljivanja Javnog poziva za finansiranje-sufinasiranje projekata za mlade sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo za 2017. godinu kako bi mogli uzeti u razmatranje predloženi projekat.

 

Javni poziv i obrazac prijave dostupni su na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici ''Konkursi i oglasi''.

 

Sve informacije mogu se dobiti i putem telefona na broj 562-512.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti