U srijedu počinje besplatna edukacija stranih jezika

Uzimajući u obzir činjenicu da od resursa koje nude mladi ljudi zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, Općina Centar Sarajevo želi stvoriti sredinu koja će omogućiti kvalitetan život ove populacije, a kako poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, ova lokalna zajednica u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“ organizira besplatne kurseve stranih jezika za 120 mladih uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra. Općina Centar Sarajevo je iz budžeta za 2016. godinu, za ovu namjenu izdvojila 6.903,47 maraka.
U srijedu počinje besplatna edukacija stranih jezika

Namjera projekta je podstaknuti mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, a što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladima za period 2014-2020. godine.

 

Naime, na Javni poziv za upis na kurs engleskog i njemačkog jezika koji je objavljen 8. juna 2016. godine prijavilo se 133 kandidata koji su pristupili testiranju nakon kojeg su raspoređeni u grupe prema rezultatima koje su postigli.

 

Edukacija polaznika koja počinje u srijedu će se održavati u prostorijama mjesnih zajednica Općine Centar tri puta sedmično, a polaznicima će po završetku modula, odnosno 36 časova, biti uručeni odgovarajući certifikati.

 

Podsjećamo da je Općina Centar i u prošloj godini uspješno realizirala ovaj projekat za šta je iz općinskog budžeta za 2015. godinu izdvojeno 10.000 maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti