Djeci iz porodica šehida i poginulih boraca podijeljene torbe i školski pribor

U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar, u petak 30. septembra 2016. godine organizovana je podjela torbi i školskog pribora za učenike i studente iz porodica šehida i poginulih boraca. Podjeli školskog pribora i torbi u ime Općine Centar, koja je finansijski podržala ovaj projekat, prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić, te vijećnici Eso Tucaković i Inda Handžić.
Djeci iz porodica šehida i poginulih boraca podijeljene torbe i školski pribor

Predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Ramiza Šejto naglasila je kako je ovo tradicionalna aktivnost udruženja koje na ovaj način pokušava pomoći školovanje djece šehida i poginulih boraca.

 

-Mi već godinama unazad realizujemo ovaj projekat, a prije svega zahvaljujući podršci Općine Centa. Koristim ovu priliku da se zahvalim načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću i predsjedavajućem Općinskog vijeća dr. Nedžadu Ajnadžiću na podršci koju nam godinama pružaju, dodala je Šejto.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je istakao da ovi mladi ljudi zaslužuju da budu uvažavani zbog toga što su njihovi najmiliji dali život za odbranu grada i naše države Bosne i Hercegovine.

 

-Mi ćemo nastaviti kontinuitet našeg viđanja i u budućnosti jer vi zaslužujete našu pažnju. Slažem se sa vama kada kažete da država mora preuzeti mjesto i ulogu roditelja koje ste izgubili. Vaša obaveza i zadatak jeste usvajanje novih znanja, jer znanje je jedino što vam niko nikada ne može uzeti. Sva materijalna bogatstva su prolazna, a znanje ostaje uvijek sa vama i na vašoj strani. Morate biti interdisciplinarni i poliglote, a mi ćemo vam u tome pomoći. Spremni smo finansirati kurseve stranih jezika za svu djecu iz porodica šehida i poginulih boraca sa područja općine Centar. Mi moramo služiti vama, ali istovremeno vi morate slijediti nas, kazao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti