Zahvalnica predsjedavajućem Ajnadžiću za podršku organizaciji 4. Memorijalnog turnira hrvačima BiH

I dok ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini smanjuju izdvajanja za sport Općina Centar Sarajevo iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, iako ona nije u njenoj nadležnosti. Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u iznosu od 1.000 maraka hrvačkom klubu „Sarajevo“ za organizaciju 4. Memorijalnog turnira hrvačima BiH, a koji je održan početkom ovog mjeseca. U znak zahvalnosti Općini Centar i predsjedavajućem Općinskog vijeća dr. Nedžadu Ajnadžiću, predsjednik Kluba Islam Sadikaj i članovi Agron Sadikaj i Haris Ačkar posjetili su u petak, 30. septembra 2016. godine predsjedavajućeg Ajnadžića i uručili mu zahvalnicu za podršku organizaciji pomenutog turnira.

Predsjednik Sadikaj je kazao da su donirana sredstva od Općine bila velika pomoć u samoj organizaciji i da se nada da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

 

-Turnir je i ove, kao i prethodnih godina, bio međunarodnog karaktera sa klubovima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Učestvovala su 72 hrvača, a bili su podijeljeni u pionire, kadete i juniore. Na godišnjem nivou imamo 17 takmičenja, a to nije malo s obzirom na nedostatak finansija i loše uslove. Jedna hrvačka strunjača košta oko 9.500 maraka, a moram naglasiti da se jako malo sredstava izdvaja za ovaj sport, dodao je Sadikaj.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je istakao da Općina Centar kao lokalna zajednica na razne načine podupire sportske kolektive i pojedince koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

 

-Zadovoljstvo je i meni kao predsjedavajućem Općinskog vijeća, ali naravno i načelniku Općine Dževadu Bećireviću što smo pomogli organizaciju ovog turnira. Nadam se da ćemo imati priliku da sarađujemo i u budućnosti, jer ova Općina je jako zainteresirana da tu vrstu sporta oživimo i omasovimo. Mladi i uspavani biološki potencijal trebamo buditi, a moramo iznaći način kako da to uradimo. Želim vam mnogo uspjeha u radu, kazao je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti