Uskoro počinje realizacija projekta uređenja lokaliteta rezervoara „Soukbunar“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić sastao se u četvrtak 29. septembra 2016. godine sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Nezirom Hadžićem. Povod sastanka bio je razgovor o stavljanju u funkciju lokaliteta starog rezervoara na Soukbunaru.
Uskoro počinje realizacija projekta uređenja lokaliteta rezervoara „Soukbunar“

Naime, nakon brojnih inicijativa da se ovaj prostor uredi i stavi na raspolaganje građanima, uskoro bi trebala krenuti realizacija projekta uređenja pomenutog lokaliteta koji je u vlasništvu Kantona Sarajevo, a na kojem ViK ima upisano pravo raspolaganja. Ranije je dogovoreno da se, uzimajući u obzir da ovaj lokalitet kojim preduzeće upravlja nije u upotrebi i trenutno nije od značaja što se tiče pitanja vodosnabdijevanja građana, treba građanima ustupiti na korištenje.

 

Općina Centar će pristupiti realizaciji projekta uređenja zemljišta, a što uključuje čišćenje zelene površine oko rezervoara Soukbunar, košenje i uklanjanje samoniklog rastinja u pojasu od sedam metara od ograde sa sve četiri strane parcele, odvoz kompletnog otpada na gradsku deponiju, uklanjanje stare i postavljanje nove ograde od istog materijala i na istom mjestu, te postavljanje parkovskih klupa i kanti za otpatke.

 

Direktor Hadžić je kazao kako se očekuje da se ovaj lokalitet u što skorije vrijeme stavi u funkciju parkovske površine za odmor i šetnju stanovnika sa područja mjesne zajednice „Soukbunar“.

 

-Na inicijativu predsjedavajućeg Općinskog vijeća dr. Nedžada Ajnadžića mi smo ušli u razgovore kako bi lokalitet na Soukbunaru koji nije u upotrebi stavili u funkciju i pretvorili u park. Općina Centar je kao lokalna zajednica provela sve potrebne procedure. Nadležne institucije su dale saglasnost i nadam se da će u vrlo kratkom roku taj lokalitet biti u upotrebi i na raspolaganju građanima, naglasio je Hadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti