Predsjedavajući Ajnadžić prisustvovao svečanom otvorenju biblioteke

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom općinskog organa uprave Jasnom Bebom i savjetnikom općinskog načelnika Mustafom Resićem, posjetio je 28. septembra 2016. godine Srednju školu metalskih zanimanja, gdje ih je ugostio direktor Elmedin Lukač. Povod posjete bio je svečano otvaranje biblioteke za čije opremanje je Općina iz budžeta izdvojila 8.000 maraka. U prisustvu velikog broja zvanica, presijecanjem vrpce predsjedavajući Ajnadžić i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović svečano su otvorili školsku biblioteku.
Predsjedavajući Ajnadžić prisustvovao svečanom otvorenju biblioteke

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine prisutnima se obratio direktor Lukač, te izrazio zahvalnost donatorima zahvaljujući kojima su učenici ove škole dobili novoopremljenu biblioteku.

 

-Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim, poželim dobrodošlicu i zahvalim svima onima koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi uveličali današnju svečanost. Prostor u kojem se nalazimo napravljen je i uređen uz mnogo ljubavi, truda ali naravno i finansijskih sredstava koje je škola uložila sa ciljem da našim učenicima stvori ugodan ambijent u kojem će se oni družiti sa knjigom. Ovaj prostor je predviđen za sve one koji vole knjigu. Da bi biblioteka izgledala ovako lijepo pomogli su nam donatori, a u znak zahvalnosti pripremili smo zahvalnice Komisiji Općinskog vijeća za obrazovanje, firmi Jezero-plast iz Zvornika i firmi Profine iz Živinica, kazao je Lukač.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.

 

-U ime općinskog načelnika, Općinskog vijeća i općinske administracije želim kazati da nam je drago da smo danas prisutni na ovoj svečanosti. Općina Centar će i dalje ostati na jednom čvrstom kursu da pomaže obrazovanje, a ovo je još jedan od pokazatelja da želimo biti jedan zaista dobar servis obrazovanju. Mi smo svjesni, a i svi pokazatelji govore tome u prilog, da je najbolja i najproduktivnija investicija u znanje, prije svega zbog mladih ljudi i naraštaja koji trebaju brinuti o državi Bosni i Hercegovini. Želim da ova biblioteka bude punija nego najpopularniji kafić u gradu, i da svakako naša djeca više čitaju knjige nego provode vrijeme na internetu, naglasio je Ajnadžić.

Predsjedavajući Ajnadžić je ovom prilikom uručio direktoru nekoliko desetina naslova koji će obogatiti školsku biblioteku.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti