Udruženju „Nova nada „ donirano 2.000 KM

Na području općine Centar trenutno boravi veliki broj djece bez jednog ili oba roditelja, čiji ekonomsko – socijalni uslovi ne dozvoljavaju njihovo učešće na različitim vannastavnim aktivnostima, u okviru kojih bi imali priliku steći znanja i vještine koje bi olakšale njihovo odrastanje. Većina djece u dobi od 10 do 15 godina pokazuje određene oblike nasilnog ponašanja tokom svog odrastanja. Udruženje „Nova nada“ pokrenula je realizaciju projekta kojim će pokušati podstaći mlade na međusobni dijalog i na važnost timskog rada, te na negativne posljedice koje sa sobom nosi vršnjačko nasilje.
Udruženju „Nova nada „ donirano 2.000 KM

Projekat obuhvata štićenike Doma Bjelave, ali i drugu djecu bez jednog ili oba roditelja sa područja općine Centar.

 

S obzirom da Općina Centar ima naglašen senzibilitet prema najmlađoj populaciji ovaj projekat je podržala sa dvije hiljade maraka.

 

U okviru projekta organizovat će se radionice neformalnog obrazovanja, ali i druženja sa mladima i jednodnevni izlet.

 

Zamišljeno je da se projekat realizira, na bazi kvalitativnih i kvantitativnih podataka. Akcenat će biti na praćenju nivoa realizacije i postignuća u odnosu na planirano. Učesnici projekta će kroz druženje prenositi stečena znanja i vještine.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja, a od toga je 41.500 maraka dodijeljeno udruženjima koji realiziraju projekte koji se odnose na pomoć osobama sa invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti