Predsjedavajući Ajnadžić obišao lokalitet palate Marijin Dvor

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa vijećnicima Fadilom Bošnjak, Esom Tucakoviem, Harisom Fazlagićem i Suadom Kerlom, obišao je lokalitet parka palate Marijin Dvor, gdje su radnici komunalnog preduzeća „Park“ okončali prvu fazu uređenja ovog prostora.
Predsjedavajući Ajnadžić obišao lokalitet palate Marijin Dvor

U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, u ovoj fazi projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine uklonjen je korov sa zelenog pojasa uz prethodno prekopavanje, košnju trave i uklanjanja samoniklog grmlja. Također je prikupljen sav kruti otpad koji će biti odvezen na gradsku deponiju, te je nabavljeno i zasađeno sezonsko cvijeće.

 

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“ Zvonimir Bošnjak je predstavnike Općine Centar upoznao sa narednim fazama ovog projekta.

 

Ovom prilikom su predsjedavajući Ajnadžić i Bošnjak su istakli da bi najbolje bilo da se nakon lokalnih izbora održi zbor građana Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“ na kojoj bi se građani izjasnili o daljnjoj sudbini uređenja parka palate Marijin dvor te Hastahana parka.

 

–Svaki dogovor koji postignu građani Općina Centar će poštovati i provesti njihovu odluku u praksi, kazao je Ajnadžić.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti