Počela izgradnja novog hidrofleks postrojenja na Kromolju

Uz finansijsku podršku Općine Centar sredinom protekle sedmice radnici KJKP „Vodovod i kanalizacija“ su započeli izgradnju novog hidrofleks postrojenja na Kromolju. Na osnovu glavnog projekta kojeg je uradila firma „Electra“ iz Sarajeva, utvrđeno je da je postojeće postrojenje ograničenog kapaciteta sa dotrajalim pumpama za vodu. Stoga je bilo potrebno za smještaj novih pumpnih agregata, elektro, mjerne i telemetrijske opreme izgraditi novu i veću hidrofleks stanicu, odnosno postrojenje gdje će tri pumpe distribuirati vodu za potrebe naselja Kromolj.
Počela izgradnja novog hidrofleks postrojenja na Kromolju

Ovaj novi objekat će vodovodnim cijevima biti spojen na postojeći rezervoar vode na Kromolju, te na distributivnu vodovodnu mrežu. Na kraju radova će biti asfaltiran pristupna staza kako bi se olakšao prilaz izvođačima radova prilikom redovnog održavanja hidrofleks stanice. Realizacijom projekta, koji je pokrenut na inicijativu Općine Centar, na ovom dijelu vodovodne mreže, smanjit će se ukupni gubici vode i lokalno stanovništvo će imati bolje vodosnabdijevanje.

 

Navedeni projekat će biti realizovan na osnovu sporazuma o finansiranju radova na izgradnji hidrofleks stanice na Kromolju, te rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Nezir Hadžić.

 

Navedene projekte finansira Općina Centar u iznosu od 323.649 KM, dok će za realizaciju i nadzor biti zaduženo komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

 


04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti