Godišnjica osnivanja Doma na Nahorevu obilježena pjesmom i plesom

Povodom Dana Kantonalne javne ustanove ''Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba'' u Nahorevu, uposlenici Doma su zajedno sa štićenicima, u petak 23. septembra 2016. godine, organizovali manifestaciju pod nazivom „Nahofest 2016“ na kojem su štićenici ove institucije izveli prigodne kompozicije. Tročlanu komisiju koja je ocjenjivala takmičare su činili Branka Sovrlić, Orjana Perčinlić i Refija Muslić.
Godišnjica osnivanja Doma na Nahorevu obilježena pjesmom i plesom

U ime Općine Centar manifestaciji su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnik načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Osmo Babić.

 

-Tradicionalno već treću godinu zaredom organizujemo ovaj festival povodom obilježavanja Dana našeg doma na Nahorevu. Danas su nam kao posebni gosti u posjeti predsjedavajući Ajnadžić i pomoćnik Babić, kao predstavnici institucije koja nam je do sada uvijek pružala bezrezervnu podršku u realizaciji naših projekata, što ima za krajnji cilj poboljšanje uslova boravka naših korisnika. Strateški dugoročnim planiranjem želimo osigurati da ovaj dom razvijamo i da se naši korisnici osjećaju prihvaćeno. Od velikog značaja nam je što se uposlenici osjećaju motivirano i adekvatno rade na unapređenju socijalne zaštite. U našem Domu je trenutno smješteno 235 osoba, a raspolažemo sa smještajnim kapacitetom za 250 osoba. Izmjenama odredbi Zakona o socijalnoj zaštiti, civilnim žrtvama rata i zaštiti porodice sa djecom pokušat ćemo povećati naše kapacitete, jer postoji opravdana potreba za smještaj ovakvih osoba, objasnila je direktorica Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba Sanita Alagić.

 

Proje početka programa direktorica Alagić je u ime ove ustanove predsjedavajućem Vijeća Nedžadu Ajnadžiću uručila zahvalnicu „za korektnu i veoma uspješnu saradnju u proteklom periodu, te postignute rezultata u poboljšanju uslova boravka korisnika Doma“.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti