„Porodični dan“ u Pionirskoj dolini

U Pionirskoj dolini će u nedjelju, 25. septembra 2016. godine biti održan „Porodični dan“ za sve zainteresirane građane, a posebno roditelje s djecom. Naime, svi zainteresirani građani će tog dana moći besplatno ući u Rekreaciono–zabavni centar Pionirska dolina i zoovrt.
„Porodični dan“ u Pionirskoj dolini

„Porodični dan“ u našem gradu poklon su i zajednički projekat komunalnog preduzeća „Park“, Općine Centar i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

 

Druženje za sve članove porodice, uživanje u prirodi, uređenom, čistom i sigurnom prostoru, igra i zabava na dječijim igralištima, posjeta životinjama u zoološkom vrtu, vožnja i rekreacija  u voziću, gumenom gradu, vrtešci, autodromu i drugim rekvizitima prilika su i da djeca, mladi, njihovi roditelji, kao i svi ostali gosti provedu prvu nedjelju ove jeseni u „Pionirskoj dolini“.

 

Kapija će biti otvorena već u 7,30 sati, a od 12 do 14 sati za svu djecu koja dođu bit će organizirana likovna radionica, koju će voditi poznati sarajevski slikar Sulejman Memo Haljevac. Pribor za crtanje, kao i ostali materijal osigurala je Općina Centar.

 

-Porodični dan za građane Kantona Sarajevo, ali i sve goste koji odluče pridružiti se svečanosti u ovom zabavnom centru, prilika je za predstavljanje novih stanovnika zoološkog vrta, koji od nedjelje postaje i mjesto uzgoja i očuvanja autohtonih pasmina golubova sa područja BiH. Tom prilikom će biti ozvaničen i završetak izgradnje golubarnika u kojem će, zahvaljujući pomoći Ekološkog društva za zaštitu i uzgoj ptica iz Sarajeva biti smještene autohtone pasmine golubova. Zvanični završetak radova i presijecanje vrpce planirano je u 12 sati, kazala je Aldijana Hamza, stručna saradnica za informisanje u KJKP „Park“.

 

Mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste u „Pionirskoj dolini“ garancija su dobrog cjelodnevnog druženja za svaku porodicu, stoga svi koji odluče uživati u prirodnom ambijentu i ovonedjeljnom druženju sa svojim najmilijim su itekako dobro došli.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti