Održana tradicionalna manifestacija „Dan prvačića“

Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu 22. septembra 2016. godine održana je svečana manifestacija „Dan prvačića“ koju je za 657 učenika prvog razreda iz svih 11 osnovnih škola središnje sarajevske općine upriličila Općina Centar. U ime Općine Centar manifestaciji su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić i njegov zamjenik dr. Slaven Kovačević, te pomoćnice općinskog načelnika Edina Muslić i Zakira Šero.
Održana tradicionalna manifestacija „Dan prvačića“

Realizatori ove tradicionalne, 14. po redu manifestacije, su Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Službom Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport. Cilj projekta je kroz muziku, igru i zabavu učenicima prvih razreda poželjeti sretan početak školovanja.

 

Popularni bosanskohercegovački muzičar za djecu Mirsad Abdagić Kike je prilikom ulaska djece, učiteljica i učitelja na stadion predstavljao mališane iz svih 11 osnovnih škola, koji su nosili majice i balone u boji kojom su predstavljali svoje škole, a dočekivali su ih i klovnovi koji su svojim šalama mamili osmijehe na lica i djece i roditelja. Na stadion Koševo je prvo ušlo 27 prvačića Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“, zatim iz Osnovne škole OŠ „Hasan Kikić“ 50 prvačića,  OŠ„Vladislav Skarić“ (19), OŠ „Safvet-beg Bašagić“ (85), OŠ „Hasan Kaimija“ (38), OŠ „Isak Samokovlija“ (73), OŠ „Nafija Sarajlić“ (70), OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (47), OŠ Katoličkog školskog centra (123 prvačića), OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ (73) i OŠ „Alija Nametak“ (57).

 

Predsjedavajući Ajnadžić je u ime općinskog načelnika i Općinskog vijeća pozdravio učenike, njihove nastavnike i roditelje i zaželio mališanima uspješan početak školovanje.

 

-Naš zadatak i cilj je da budemo Općina koja će u punom kapacitetu biti servis obrazovanja mladih ljudi, a evo i ovaj dan tako govori. Djeca trebaju izgrađivati sebe kroz škole i fakultete, a mi ćemo u punom kapacitetu biti podrška kako bi naši hramovi obrazovanja i nauke bili najbolja destinacija za naše mlade generacije, jer oni su ti koji će graditi i izgrađivati državu BiH na Evropskom putu, kazao je Ajnadžić.

 

Prvačići i gosti koji su bili smješteni na tribinama stadiona uživali su u zabavnom programu u kojem su nastupili učenici OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ sa modernim plesom,  dok su klovnovi koji su cijelo vrijeme zabavljali djecu zajedno sa prvačićima otpjevali numeru „Kad si sretan“. Na kraju programa prisutne je zabavljao Kike svojim numerama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti