Pokrenute aktivnosti za poboljšanje uslova za novinare na stadionu Koševo

Na inicijativu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar dr. Nedžada Ajnadžića u prostorijama Općine održan je zajednički sastanak na temu modernizacije dijela stadiona Koševo. Sastanku su, osim predsjedavajućeg Ajnadžića, prisustvovali urednici sportskih portala Sport1.ba i SportCentar.ba, Sanel Konjhodžić, Nermin Aljić i Anel Kerić. U ime Centra za sport i rekreaciju, koji upravlja stadionom Koševo, također su bili prisutni direktorica Jasmina Polić i Muhamed Alaim.
Pokrenute aktivnosti za poboljšanje uslova za novinare na stadionu Koševo

Tema razgovora je bilo poboljšanje uslova za rad novinara tokom prenosa domaćih i međunarodnih utakmica.

 

- Kako bismo poboljšali uslove rada medija na samom stadionu Koševo, razgovarali smo o pravljenju boljih uslova za izvještavanje tokom i nakon prenosa utakmice, poput uređenja kabine za predstavnike medija. Ovom prilikom želim da se zahvalim predsjedavajućem Ajnadžiću i direktorici Polić što su našli vremena da saslušaju naše inicijative i podrže ovaj projekat koji ima za krajnji cilj da se na ovom stadionu ponovo igraju utakmice naše reprezentacije, objasnio je Konjhodžić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je podržao ovu ideju i kazao kako će Općina Centar finansijski pomoći u njenoj realizaciji.

 

–Modernizacija stadiona na Koševu je jedan od prioritetnih projekata koje je Općina Centar pred sebe postavila. Pošto se radi o višemilionskom projektu, Općina Centar sama ne može krenuti u njegovu realizaciju. Stoga razmatramo svaku mogućnost da sa ozbiljnim investitorima uđemo u realizaciju projekta putem javno-privatnog partnerstva ili koncesije, kazao je Ajnadžić, dok je Jasmina Polić sugerisala da se u skorije vrijeme održi sastanak sa predstavnicima nadležnih službi kako bi se pokrenula inicijativa za izmjenu regulacionog plana za područje oko stadiona, što je prvi preduslov za početak realizacije projekta modernizacije stadiona Koševo.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti