Udruženju „Dobrotvor“ donirano 2.500 KM

U nastojanju da prvi put pokrene sa radom javnu kuhinju, Udruženje „Dobrotvor“ uspjelo je obezbijediti lokaciju za rad centralne kuhinje, punkt za podjelu hrane, određen dio neophodnog inventara, te sufinansiranje rada kuhinje. Najveći problem u radu kuhinje je nedostatak hrane za korisnike, te se ovaj projekat odnosi upravo na nabavku dijela hrane za socijalno ugrožene kategorije. Cilj Udruženja je obezbjediti upotrebu kuhinje, distribuciju hrane korisnicima koji žive sami, a nisu u mogućnosti dolaziti u kuhinju, te pakete hrane i higijene za višečlane porodice.
Udruženju „Dobrotvor“ donirano 2.500 KM

Projekat obuhvata stare i bolesne, te osobe u stanju socijalne potrebe sa područja općine Centar, u okviru kojeg će se vršiti nabavka hrane za rad kuhinje, nabavka hrane i higijenskih potrepština, evidentiranje korisnika, podjela obroka i paketa.

 

S obzirom da Općina Centar posebnu pažnju posvećuje starim i bolesnim, te socijalno–ugroženim osobama ovaj projekat Udruženja “Dobrotvor” podržala je sa 2.500 KM.  

 

Aleksa Ćebić iz Udruženja „Dobrotvor“ iskazao je posebnu zahvalnost Općini Centar na podršci uz nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.

 

-Projekat će biti veoma detaljan jer se radi o neposrednoj pripremi i distribuciji hrane. Monitoring podrazumjeva ispunjavanje sanitarnih uslova, stalnu kontrolu inspektorijata i neposredne inspekcijske uvide od strane inspektora rada i socijalne zaštite. I ranijih godina je ova lokalna zajednica podržavala rad našeg udruženja i na tome smo veoma zahvalni, istakao je Ćebić.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja, a od toga je 41.500 maraka dodijeljeno udruženjima koji realiziraju projekte koji se odnose na pomoć osobama sa invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti