Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj 4.000 KM maraka za modernizaciju kabineta školske turističke agencije

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj 4.000 KM maraka za modernizaciju kabineta školske turističke agencije

Nerijetko ova lokalna zajednica finansijski pomaže i obrazovne ustanove koje se ne nalaze na njenom području, a uzimajući u obzir koliki je njihov značaj za društvenu zajednicu. Posljednji u nizu takvih primjera je donacija Općine Centar u iznosu od 4.000 maraka Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi, koja se prostorno nalazi na području općine Stari Grad, a svojim načinom obrazovanja priprema učenike za rad u hotelima, turističkim agencijama i drugim turističkim objektima.

 

Direktorica Fatima Hodžić-Omerović je kazala da nije prvi put da Općina Centar izdvaja finansijska sredstva za potrebe ove škole.

 

-Sredstva u iznosu od 4.000 maraka ćemo iskoristiti za modernizaciju kabineta školske turističke agencije, odnosno za unapređenje praktične nastave učenika koji se školuju za turističkog tehničara. Donacije nam mnogo znače, a uvijek ih iskoristimo za poboljšanje uslova rada u školi, naročito kada je riječ o praktičnoj nastavi. Veliku zahvalnost dugujemo Općini Centar, a nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti, naglasila je Omerović.

 

Podsjećamo, Općina Centar je u prošloj godini izdvojila 2.000 maraka ovoj srednjoškolskoj ustanovi za organizaciju drugog međunarodnog takmičenja srednjih ugostiteljsko-turističkih škola pod nazivom „Turistička tržnica“.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti